Witaj na naszej sieci serwerów Counter-Strike 1.6 & Counter Strike 2

Posiadasz konto? Zarejestruj się
Propozycje dot. serwerów.
Drodzy admnistratorzy, właściciele serwerów oraz ich opiekunowie.
Proponuje zmniejszyć ilość serwerów stojących a bardziej ich rozreklamowanie.

Plusy:
- więcej rejestrujących się na forum, 
- większy obrót ludzi na forum,
- stabilność serwera poprzez stałych graczy,
- większy $$ na VIPie bądź na rezerwacji slota,
- mniejszy wydatek na ilość serwerów,

Minusy:
- mniejsza ilość serwerów co oznacza mniejszą tabelkę,
- większy wydatek na ilość i jakość reklamy.

Warto to przeanalizować, bo:
 w między czasie kiedy ja Wam to pisze to na serwery nikt ani nie wszedł ani nikt nie wyszedł (chyba, że bot). 
Licząc, że serwery kosztują 50zł/msc, to odjąć 3 serwery (zostawić DD2, bo zapewne najlepiej się rozkręci) to macie już 150zł na reklamę, co przełożyć można na wejścia n serwer, jeżeli 150zł/tydz = 80-140wejść/dzień.

Prosta matematyka prawda? Choćby z tych 80 wejść 10 osób kupiło VIPa, to myślę, ze już zwraca się reklama w pewnym stopniu i samoistnie będzie sprawować działanie na reklamie.

To tylko propozycja - dajcie znać co o niej myślicie, pozdr.
Odpowiedz
Byc moze i tak tylko sprawa wygląda tak, ze ja oplacam ONLY DD2 i FFA CS2 MAPSA.
4FUNA ma komaczek a AIM MAPSA ma nataniel.
Oni sobie niech oplacaja swoje serwery - skoro chcieli juz ten serwer posiadac i dolaczyc do gameshot to niech stawiaja na reklame w swoim zakresie, poniewaz ja na discordzie juz mam kilka osob, ktore czynnie graja juz na FFA CS2 MAPSIE czy DD2. Bede stawial na reklame jeszcze tych serwerow, a nie sądze, żeby komaczek czy nataniel usunęli serwery w celu wyciągania hajsu na reklamy na moje serwery. Jesli ma to dzialac to niech kazdy zajmie sie reklamą swoich serwerów. No chyba ze sytuacja sie bedzie miala odwrotnie. Jesli chlopaki chcieli by jednak pozbyc sie serwerów i pomagac w reklamie DD2 i FFA CS2 MAPSA no to wiadomo jest ze 2 serwery prosperowaly by mocniej niz 4. Ja moge zaoferowac za pomoc w rozkreceniu 2 np moich serwerow : ADMINA, SVIPA a jesli beda sie wykazywac bardziej dla serwerow to OPIEKUN SERWERA / WSPOLWLASCICIEL SERWERA.
 [Obrazek: gXZ5DGK.gif]
Myśl jest dobra, zainwestować konkretniej w 2 serwery a później bawić się w kolejne. Pytanie co na to właściciele serwerów @ nataniel @ Komaczek
Odpowiedz
Hm ciekawy temat tylko ja jestem zdania ze czym wiecej serwerow tym lepiej bo docieramy do roznych odbiorcow tak samo watpie czy ktos by sie zgodzil wylozyc swoja kase na inne nie jego serwery jak juz to na swoj serwer na reklame bo jesli nawet wylozy siano a i tak nikt nie wejdzie i nie bedzie popytu to tylko beda pozniej zgrzyty
Odpowiedz

Skocz do:

O nas

W 2025 roku uruchomiliśmy GameShot.pl — nowoczesną serwerownię dedykowaną fanom Counter-Strike, która łączy klasyczną rozgrywkę CS 1.6 z nowoczesnymi możliwościami CS2. Nasza platforma powstała z pasji do gry i chęci stworzenia miejsca, gdzie zarówno weterani, jak i nowi gracze znajdą stabilne, wysokowydajne serwery i aktywną społeczność. Serwerownia została zaprojektowana z myślą o niskim pingu, maksymalnej dostępności i płynnej rozgrywce, dzięki czemu każda runda jest czystą przyjemnością. Dołącz do nas już dziś i poczuj różnicę — to tutaj spotykają się pasja, skill i prawdziwa społeczność CS!

Projekt: Damian Kubisiak
Wdrożenie GameShot.pl